Laserontharen
Laserontharen is het definitief verwijderen van gepigmenteerde haren. Bij het scheren of epileren kan je last hebben van rode bultjes, ingroeiende haren of irritatie plekjes. Laserontharen zorgt voor een glad en blijvend resultaat. Daarnaast werkt Huidkliniek Voorne-Putten met de diodelaser. De lichtbundel wordt in de huid gebracht wat omgezet wordt in warmte bij het gepigmenteerde haartje. De warmte zorgt voor het vernietigen van het haarzakje. Daarnaast is de diodelaser geschikt voor elk huidtype. Het verschil tussen de laser en IPL is dat de laser 1 lichtbundel heeft waardoor dit dieper in de huid komt, de IPL heeft meerdere lichtbundels en verspreid het licht. Hierdoor heb je minder behandelingen nodig met de laser voor ontharen.
Voorafgaand aan de behandeling is het belangrijk om het behandelde gebied 6 weken uit de zon of zonnebank te houden en niet meer te epileren of waxen. Na de behandeling geld hetzelfde. Daarnaast kan je verwachten dat de haartje na ongeveer 2 weken zullen uitvallen. De haren die er nog zitten zijn dunner en groeien langzamer. Gemiddeld zijn er 6-10 behandelingen nodig voor een vermindering van 80-90%.
Behandelindicaties laserontharen
- Cosmetisch storende haren
- Gepigmenteerde haren
- Hirsutisme
- Hypertrichose
Vergoeding en tarieven laserontharen
Overbeharing in het gelaat wordt mogelijk deels vergoed door de aanvullende zorgverzekering. De hoogte van de vergoeding is per zorgverzekeraar verschillend en is terug te vinden in uw polisvoorwaarden. Mochten er vragen zijn neem dan contact op met Huidkliniek Voorne-Putten.
Veelgestelde vragen
Na aanleiding van de informatie kunnen er vragen zijn. Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen. Staat je antwoord er niet tussen? Neem dan contact met ons op.
Bij Huidkliniek Voorne-Putten wordt gewerkt met de Spark Pro. Dit lasersysteem beschikt over een Diode Laser. Daarnaast is dit een medisch gekeurd systeem.
Huidkliniek Voorne-Putten beschikt over een Huidtherapeute. Een huidtherapeut staat in het BIG register, daarnaast is de Huidtherapeut aangesloten bij de NvH. Als huidtherapeut volg je regelmatig bij- en nascholingen bij geaccrediteerde opleidingen.
Tijdens de laserbehandeling worden de haren verwijderd die op dat moment aanwezig zijn. Deze haren blijven dan ook permanent weg, alleen kunnen er nieuwe haren ontstaan. Deze haren zijn dunner en zullen nooit met dezelfde hoeveelheid terug groeien. Onderhoudsbehandelingen kunnen ervoor zorgen om het resultaat te behouden.
Laserontharen bestaat helaas niet pijnloos. Wat je voelt is een prikkeling/ elastiekje wat tegen de huid wordt aangeschoten. Bepaalde gebieden zijn iets gevoeliger, maar zeker nog te doen.
Nee, tijdens de zwangerschap wordt er niet behandeld. Puur omdat hier geen onderzoek naar is gedaan en veiligheid van onze cliënten staat altijd voorop.
Na de behandeling kan de huid rood en warm aanvoelen. Het is belangrijk om warmte even te vermijden voor 1-2 dagen na de behandeling. Ook is het belangrijk om de behandelde gebieden niet direct aan zonlicht bloot testellen.
Nee, blonde, grijze en rode haren kunnen niet gelaserd worden. Dit komt doordat een laser op drie verschillende doelen kan werken: bloed, pigment of water. Voor definitief ontharen werk je op pigment van het haarzakje. Bij blonde, grijze en rode haren zit er onvoldoende pigment in het haarzakje om kapot gemaakt te worden. Een alternatief voor deze haren is elektrisch epilatie.